Trafikken i Valdemarsgade...

Trafikken i Valdemarsgade er ofte noget af et mareridt. Denne gade, som trafikmæssigt er Vordingborgs hovedgade, er en stor pærevælling af personbiler, cykler, busser, knallerter, lastbiler, el-scootere samt krydsende fodgængere med mere på meget lidt plads. Oven i købet er en del af pladsen optaget af parkerede biler, som man skal uden om.
Jeg foreslår, at al bilparkering i Valdemarsgade sløjfes til fordel for cykelsti i begge sider i hele gadens længde, så man kan få adskilt de bløde og hårde trafikanter fra hinanden.
Det er egentlig ikke særligt mange parkeringspladser, det drejer sig om, men de parkerede biler er til stor gene for trafikanterne, især i den vestlige del af gaden. Det må være muligt at anvise, eventuelt etablere, alternative p-muligheder andre steder i området. Og de få P-pladser ved rådhuset ville gøre langt mere gavn som del af en cykelsti.
Området omkring rundkørslen ved Rema 1000 / Aldi er også et meget problematisk sted, hvor alle slags trafikanter skal forbi på kryds og tværs på alt for lidt plads. Rundkørslen er alt for lille og snæver. Køb en bid af møbelforretningens grund, og få lavet en ordentlig løsning.
Har man på kommunen for længst set problemerne og er i fuld gang med at projektere og planlægge en sådan trafiksanering? Jeg håber det!

 

Peter Egelund
Ny Vordingborgvej 10
4771 Kalvehave

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar