Slotstorvet var godt fyldt op til koncerterne - især sidst på ugen. Foto: Klaus Lohmann

TV-SYDTID: Festugen kommer igen...

Godt vejr giver gosdt salg i salgsboderne og dermed økonomi til Vordingborg Festuge, der lørdag kunne melde ud, at der er penge til at lave festuge igen til næste år.

Vordingborg Vejrguderne holdt hånden over Vordingborg Festuge i år; kun sildebordet lørdag middag blev tre kvarter forsnket på grund af voldsom regn. Det satte naturligvis sit præg på deltagerantallet, men ikke på stemningen og deltagerne kunne høres over store dele af byen, da de sang med på sange leveret af duoen Butterflies.
Kim Ingemann Erichsen fra Vordingborg Festuge fortæller, at økonomien for årets gratis festuge holder. Det betyder således også, at der kommer en festuge igen i 2020. 
Hverdagene har været rolige og der var ikke særligt gang i salget fra salgsboderne, men det ændrede sig fredag og lørdag, hvor der var regulær folkefest - og sådan er det hvert år, fortæller Kim Ingemann Erichsen.
- Kombinationen Sømændene og Rasmus bjerg/John Mogensen var god. Folk var igang med at feste allerede før de gik på, siger han og konstaterer, at Vordingborg Festuge ikke kan vokse mere.
- Vi har ramt max af, hvad der kan være her. Hvis de fysiske rammer var større ville vi kunne, fortsætter Kim Ingemann, men mener dermed på ingen måde at festugen skal flytte til et andet sted.
- Det der er specielt her er de smukke rammer, siger han og fortæller at det særligt er noget musikerne lægger mærke til og sætter pris på - og så at publikum ikke laver ballade, men ganske enkelt bare er glade, når kunstnerne går på scenen.
- Musikbranchen er en lille branche, så det er vigtigt at have et godt ry, siger Kim Ingemann Erichsen og bekræfter at det har Vordingborg Festuge heldigvis.
Fredag, da ølsalget var på sit højeste gik betalingsterminalerne ned i en halv time.
- Det var ikke så heldigt, siger Kim Ingemann Erichsen, der glæder sig over at det dog kun stod på i en halv time. 
- Men det kan formentlig ses på indtjeningen, bemærker han.
Sidste år introducerede festugen salg af cocktails i salgsboderne. I år har arrangørerne introduceret nye madtyper, hvilket ifølge Ingemann blev taget godt imod.
Desuden har arrangørerne gjort noget ekstra ud af indretningen på ruinterrænet, og det synes Kim Erichsen er blevet godt.
- Det er blevet et sted, man bare er, og hvor man hygger sig, siger han og glæder sig over at ruinterrænet er blevet en integreret del af festpladsen. Endelig glæder han sig over, at Vordingborg festuge ikke blot trækker rigtig mange lokale til, men også folk fra Sjælland, Lolland, Falster og Møn - og endda Fyn og Sverige.
- Det er en del af ideen, at gøre opmærksom på at Vordingborg eksisterer, slutter Kim Ingemann Erichsen. og håber, at festugens gæster næste år kommer som feriegæster og lejer et sommerhus eller en plads på campingpladsen.

Se mange, mange flere billeder i gallerierne her på sitet...

og se også TV-SYDTIDS sammendrag fra årets festuge i Vordingborg herunder.

Slotstorvet var godt fyldt op til koncerterne - især sidst på ugen. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar