Købmanden i Klintholm brændte ned fredag formiddag. Fotos: Klaus Lohmann

TV SYDTID: Købmandsbutik på Møn brænder ned

Der var massivt opbud af brandfolk, da købmandsbutikken ved Klintholm Havn på Østmøn brændte ned fredag formiddag.

TV SYDTID var på stedet (se herunder), og fulgte branden, hvor tagetagen kollapsede og man var nødt til at vælte den ene mur på grund af nedstyrtningsfare. Der meldes umiddelbart om, at ingen  er kommet til skade ved branden, og man fik relativt hurtigt evakueret de folk der var i butikken og i de to lejligheder, der ligger ovenpå.

Tidligt i brandens forløb var der meldinger om to gasekplosioner - formentlig fra gasflasker der har stået derinde - men heller ikke her, blev nogen ramt.

Branden menes at være opstået i et baglokalet, men det vil nærmere undersøgelser klarlægge. Den kom dog relativt hurtigt under kontrol ofg nabohuset ser ud til at være reddet, mens købmanden er brændt ned.

Under slukningsarbejdet opstod der desuden problemer med vandtilførslen, lyder det fra fra Indsatsleder Knud Erik Døssing - der dog var hurtig til at koble vognen sammen og føre vand fra havet via slangerne, så branden kunne slukkes.

Der var ingen på stedet, der ville udtale sig til TV SYDTID om branden - de fleste var for chokerede og købmand Claus Frydlund Jensen kunne med tårer i øjnene se sin butik gå op i røg. Hna forsøgt i første omgang at slukke branden med skumslukker, men den spredte sig meget hurtigt. 

Købmanden har de seneste tre år investeret massivt i at sætte butikken i stand med blandt andet nyt interiør og gulv, ligesom forpladsen netop denne sommer stod klar og nyrenoveret.

Det ligger ikke klart hvad der sker med købmandsbutikken, men den genåbner under alle omstændigheder ikke foreløbig og bygningen står ikke til at redde.

Se TV SYDTIDs indslag herunder

Se billeder her

 

Købmanden i Klintholm brændte ned fredag formiddag. Fotos: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar