Vordingborg Karateklub inviterede til stort stilartsstævne på Panteren, hvor der blev slået og sparket til den helt store medalje.
Foto: Klaus Lohmann.

TV-SYDTID: Karate med stort 'Kiai'

For første gang nogensinde afholdt Vordingborg Karateklub stort stilartsstævne, som fandt sted på Panteren. 

 

Vordingborg Flere hundrede karate-udøvere trodsede lørdag sne og kulde for at komme til Panteren, der var fyldt med hvide gi’er og genlød af  kampråbet ’Kiai’. 

Vordingborg Karateklub havde som noget helt særligt inviteret til stort stilartsstævne inden Goju-Ryu - som er én af flere skoler inden for karate.  

Der blev gået til den i både ’kata’ - serier af slag, spark, parader og kamppositioner - og ’kumite’, som er kamp - dog uden at ramme hinanden. 

- Det er første gang, der bliver holdt sådan et stævne af sådan en karaktér uden for Nykøbing og København. Det er selvfølgelig, fordi vi har fået rammer på Panteren, der gør, at det kan lade sig gøre, siger Jan Lauridsen, formand for Vordingborg Karateklub, som da også hev præmier hjem. 

Én af klubbens egne deltagere var unge Lauritz Rasmussen fra Vordingborg Karateklub Det var hans første stævne.

- Hvad betyder jeres bælter? 

- De betyder, at vi er gode, lyder det prompte fra Lauritz Rasmussen, der selv stiller op i ’kata’ og kan fortælle, at en hvis del af kroppen er blevet knoklet ud af bukserne for at stige i bæltegraderne - eller ’kyu’ som det hedder i japansk kampsports-sprog.

- Det er mest for hyggens skyld, og så fordi man lærer at forsvare sig selv mod slag og knive, siger karate-ka’en.

 

Drejebog

Formanden var særligt stolt over at kunne afvikle et større stævne, da karate-klubben i Vordingborg er blandt de mindre.  

- Udfordringen er, at de andre er så store og har alting. Vi er den lille klub, der skal hente alting andre steder, så vi har måttet køre arealer ind fra Nykøbing og faktisk opfinde alt fra bunden af. De andre er rutinerede. Vi er nye, Så vi har lavet en drejebog i forlængelse af det her, siger Jan Lauridsen, som gerne har villet hjælpe karate-kollegaer i andre klubber med ikke at skulle opfinde den dybe tallerken. 

- Skal andre klubber lave et lignende stævne, kan de få drejebogen, forklarer han. 

 

Noget helt særligt

Ifølge formanden kan Vordingborg-klubbens succes  - og evne til at få sat et stort stævne i verden - tilskrives, at man er rigtig godt med på frivillig-fronten. 

- Jeg tror, vi er én af de få idrætsbestyrelser, der har haft kampvalg ved sidste generalforsamling, så det gør det nemmere at være klub, siger han og fortsætter:

- Jeg synes Vordingborg Karateklub er noget særligt, fordi den har et rigtig godt fælleskab, både mellem voksne og børn. Vi har fritidsaktiviter, hvor børn og voksne mødes og laver andet en karate sammen, siger Jan Lauridsen. 

 

Se TV-SYDTIDs indslag fra dagen herunder og billeder i galleriet

 

 

Vordingborg Karateklub inviterede til stort stilartsstævne på Panteren, hvor der blev slået og sparket til den helt store medalje.
Foto: Klaus Lohmann.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar