Foto og video: Klaus Lohmann

TV-SYDTID: Storstilet redning på Kulsbjerg

Borgere i nærheden af det militære øvelsesterræn Kulsbjerg kunne i lørdags opleve en masse aktivitet på området. Brandmænd i massevis fra både Stege, Præstø og Vordingborg brandstationer satte de blå blink på bilerne og kørte med udrykning til ulykker på øvelsesterrænet. Selvom det så drabeligt ud, kom ingen noget til - der var nemlig tale om en storstilet øvelse de tre beredskaber imellem.

Dagen blev indledt med morgenbord, hvorefter borgmester Mikael Smed bød velkommen og beredskabsmester Mathias Kjærgaard og brandstationsleder Mark Jensen fortalte om dagens fire øvelser.
Et sted var en person blevet begravet i grusgraven. Vedkommende skulle findes og reddes fri.
Et andet sted var en bil kørt ind i en traktor med anhænger, hvilket forårsagede et udslip af ammoniak.
En tredie øvelse var et trafikuheld, hvor nogle personer sad fastklemte i bilerne og den sidste øvelse gik ud på at redde en mand der lå bevidstløs under et væltet træ.
Brandstationsleder Mark Jensen er særligt glad for at øvelsen kan finde sted på Kulsbjerg.
- Her har vi mulighed for at gøre stort set som vi vil. Vi kan brænde af og lave larm, køre med blå blink og have udrykning, fortæller han og er glad for at øvelsen således ikke har påvirket trafikanter på vejene.
Desuden er det vigtigt for beredskabet, at de tre stationer øver sig sammen.
- Det er utrolig vigtigt, for vi mødes i det daglige på skadesteder, siger han og mener, at en øvelse som den i lørdags hjælper mandskabet til at blive bedre til at løse de virkelige opgaver, fordi de gennem øvelserne har lært hinanden bedre at kende. 
Mens beredskabet selv var på øvelse, tog frivillige sig af vagten på brandstationen i Stege, mens folk fra Næstved bemandede Præstøs station. Ved udrykning i Vordingborgområdet ville folkene køre direkte fra øvelsesterrænet på Kulsbjerg.

Se TV-SYDTIDS indslag fra øvelsesdagen herunder...

Foto og video: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar