På ruinterrænet var der mulighed for at afprøve sine skydefærdigheder. Foto: Klaus Lohmann

TV-SYDTID: Vi mødes når foråret bliver til sommer

Den årlige Kulturnat blev afviklet i Vordingborg i fredags - et par uger tidligere end sædvanlig. Aftenen bød på lidt af hvert - både, når talen falder på vejret og når det handler om de aktiviteter, byen bød på.

Vordingborg I fredags blev der afholdt Kulturnat i Vordingborg med masser af tilbud i butikkerne, konkurrencer og aktiviteter i gaden og idrætsforeninger viste sig frem på Slotstorvet og ruinterrænet. Desuden var der i gågaden opstillet et væld af telte med boder med alt fra kunsthåndværk til informationsfoldere. Blandt andet kunne man møde de to kvindelige præster fra Vordingborg kirke, Lisbeth Sinnet Froholdt og Therese Nielsen, der fortalte historien om Jonas og hvalen. I et lille blåt hvaltelt kunne børnene efter at have hørt fortællingen tegne og farvelægge en regnbue, som skulle symbolisere ”håb”.
Blandt de mange besøgende var ægteparret Connie Capion Nielsen og Jan Lynghøj Olsen fra Neder Vindinge, der nød kulturnatten sammen med deres børnebørn. Og der var masser af aktiviteter for børnene - men såmænd også for de voksne. På Kirketorvet var Beredskabet mødt talstærkt op med brandbilerne og brandfolkene fortalte beredvilligt om deres arbejde. Nysgerrige uden højdeskræk kunne desuden få en tur op i liften.
I Algade var farmor klædt ud i middelaldertøj og fortalte store og små om Farmorhusets aktiviteter. Desuden kunne man på Stentorvet lytte til flere rytmiske bands fra  Vordingborg Musikskole, der optrådte, og også i Star’s gård var der levende musik.
På Slotstorvet kunne man blandt andet spille hockey og få undervisning i at lave seje bevægelser på rulleskøjter, og en gruppe BMX-kørere viste deres kunnen frem. Blandt dem var ni-årige Aya Arenas Møllgaard Larsen fra Præstø, som - fordi der ikke er en bane i Præstø - til daglig træner i Næstved.
Helt oppe på ruinterrænet optrådte en række gymnaster  - blandt andet Frederikke Myginds gymnastikhold. Hun synes, at det bedste ved at være gymnast er at springe - men kammeraterne betyder nu også ret meget.
Der var mange, mange flere aktiviteter i gaden - ja i hele byen - på Kulturnatten. Nåede du ikke det hele, så fortvivl ikke. Måske får du chancen igen næste år, når der igen er Kulturnat, når foråret bliver til sommer.

 

Se mange flere billeder i galleriet.

På ruinterrænet var der mulighed for at afprøve sine skydefærdigheder. Foto: Klaus Lohmann

Der var mange aktiviteter, lege og konkurrencer samt informationer at få rundt om på Algade. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar