Mesterskabet, der for første gang nogensinde blev afviklet i Danmark, trak masser af tilskuere i weekenden på kajanlægget mellem Sydhavnen og Kulturarkaden i Vordingborg. Foto og video: Klaus Lohmann

TV-SYDTID: Vordingborg vært for Nordisk mesterskab i jetski

Nordisk mesterskab i jetski blev for første gang afviklet i Danmark - nærmere bestemt i Vordingborg havn.

Vordingborg I weekenden den 9.-11. august blev Nordisk mesterskab i jetski afviklet i Danmark for første gang nogensinde. Det skete i farvandet udfor Vordingborg Sydhavn og havde Bårse Jetskiforening som arrangør. Kombattanterne var i alle aldre og kæmpede i forskellige sværhedsgrader og jetski, og blandt deltagerne var 11-årige Andreas Lau Larsen fra Næstved. Han har kørt jetski i et år og træner til daglig i Bårse Jetski forening og fik ved weekendens mesterskab en tredieplads i lørdagens løb. 
- Jeg sejler, fordi det er sjovt, fortæller han til Sydsjællands Tidende, og han er ikke bange for farten på vandet. Hans egen jetski er på 800 kubik og kan sejle op til 80 kilometer i timen.
- Man kan godt brække både arme og ben, fortæller han, men er heldigvis aldrig selv kommet til skade.
Risikoen for skader bevirker, at arrangørerne kræver, at deltagerne for at kunne stille op i mesterskabet skal have en ansvarsforsikring på minimum en million euro, i tilfælde af at de kommer til at ødelægge materiel eller lignende for modstandere.

Tilskuerpladser på kajen
Det grønne område mellem Kulturarkaden og beboelsesejendommende langs kajen var i mesterskabets anledning omdannet til lejrområde for deltagerne i jetski konkurrencen. 
På tilskuerrækkerne på kajen  befandt sig 10-årige August Sander Frandsen og Adrian Sander Frandsen på 3 år fra Masnedø. De er begge meget glade for, at det store stævne afholdes lige i deres baghave. - Det bedste ved jetski er, når de hopper højt op, fortæller August Sander Frandsen eksempelvis.

Mesterskabet, der for første gang nogensinde blev afviklet i Danmark, trak masser af tilskuere i weekenden på kajanlægget mellem Sydhavnen og Kulturarkaden i Vordingborg. Foto og video: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar