Et nyt lyskryds på Næstvedvej på selve jernbanebroen skal afhjælpe de trafikale problemer i krydset ved Boulevarden/Valdemarsgade, ved at lede især den tunge trafik ned ad Aarsleffsgade og forbi stationen. Foto: Mille Holst

Udskældt lysregulering skrottes: Trafikken skal ned ad Aarsleffsgade

Så meget trafik som  muligt skal fremover føres fra Næstvedvej, ned på Aarsleffsgade og videre forbi togstationen. Dermed håber Vordingborg Kommune, at de nuværende trafikale problemer i krydset ved Boulevarden/Valdemarsgade/Næstvedvej forsvinder.

Vordingborg Det udskældte lyskryds ved Valdemarsgade/Boulevarden/Ny Næstvedvej i Vordingborg er på alle måder kun midlertidigt. Faktisk skal al tung trafik i stedet ledes fra broen over jernbanen og ned ad Aarsleffsgade og videre ad Marienbergvej. Det fortæller Bjørn Buch, der er kommunens fagchef på området.
Efter planen kommer der således et nyt lyskryds oppe på selve broen, som skal lede især den tunge trafik væk fra det nuværende lyskryds.

Kringlet vej for tung trafik
Dén løsning bliver også nødvendig, for busser og lastbiler, der skal ned til Vordingborgs Sydhavn og Godshotellet kan næsten ikke komme gennem det nye kryds - og de kan ikke komme ind i byen på andre måder.
I øjeblikket kører eksempelvis Vordingborg Køkkenets lastbiler ad Næstvedvej og helt op i krydset ved Boulevarden, hvor de så drejer til højre ad Boulevarden og igen til højre ad Algade og derefter til venstre ned ad Marienbergvej. En helt håbløst snærklet vej for de store maskiner. Men som sagt er det snart ovre. Efter planen skulle nedkørslen til Aarslefsgade og lysreguleringen på broen være klar i løbet af uge 12.
- Men det er nok skudt lidt på grund af den sne, der har været, mener Bjørn Buch.
På Vordingborg Køkkenet så direktør Hjalmar Hansen gerne, at de store lastbiler kunne komme direkte fra omfartsvejen og ned på Sydhavnen. 
Ifølge fagchef Bjørn Buch bliver der efter planen gravet dybere under jernbanebroen ved Orevej, således at der bliver plads til høje lastbiler under broen. Lastbiler vil således kunne komme fra omfartsvejen via Rampen og ned i industrikvarteret i Sydhavnen. Men det projekt har lidt længere udsigter.
- Det projekt bliver udført i 2019, fortæller Bjørn Buch.

Trafik ad Aarsleffsgade
Når stikvejen ad Aarsleffsgade om et par uger bliver åbnet for trafik vil de forskellige busruter ligeledes ifølge Bjørn Buch komme til at gå ned ad Aarsleffsgade og forbi stationen. Desuden vil al trafik kunne køre både af og op på Ny Næstvedvej den vej fra.
Bjørn Buch mener derfor, at den værste trafik allerede vil være aftaget inden man således kommer helt op til Boulevarden-krydset. Han forventer derfor heller ikke, at det vil blive et problem, at der fortsat er parkerede biler på Valdemarsgade, men kommunens parkeringsvagter er blevet bedt om at holde øje med den trafikale situation - også når lyskrydset på broen bliver en realitet.
- Vi er godt klar over, at det er rigtig skidt lige nu, siger Bjørn Buch, der dog mener at problemet er løst om et par uger. 

Flere p-pladser i Algade?
Når der bliver åbnet op for at biler kan køre ned på Aarsleffsgade og forbi stationen letter det trykket på lysreguleringen ved Boulevarden.
- Og det fredeliggør Algade fra stationen, siger Bjørn Buch. Han pointerer dog, at det stadig vil være muligt at køre bil på den del af Algade. Butikkerne kan således stadig få leveret varer og kunderne kan komme til.
- Måske bliver der endda flere parkeringspladser til deres kunder, siger Bjørn Buch og påpeger, at Algade netop på den strækning er meget bred.

Cyklister uden cykelstier
Bjørn Buch forklarer desuden, at biler kun vil kunne køre sydpå ad Aarsleffsgade, mens cyklister og gående desuden vil kunne komme ned på den nordlige side af Aarsleffsgade. 
Hovedtanken er dog, at cyklisterne skal køre helt op til lysreguleringen ved Boulevarden og derfra dreje til venstre mod Iselingeskolen og gymnasiet. Der er dog ikke planlagt nogen cykelstier på strækningen fra krydset og hen til de nuværende cykelstier et stykke ned ad Boulevarden.
- Der er ikke plads, konstaterer Bjørn Buch.

Tema: 
Ny Næstvedvej

Et nyt lyskryds på Næstvedvej på selve jernbanebroen skal afhjælpe de trafikale problemer i krydset ved Boulevarden/Valdemarsgade, ved at lede især den tunge trafik ned ad Aarsleffsgade og forbi stationen. Foto: Mille Holst

Især den tunge trafik skal ledes ned ad Aarsleffsgade og udenom byens centrum. Foto: Mille Holst

Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Når den nye til/afkørsel på broen tages i brug bør man samtidig forbyde venstresving fra Valdemarsgade ad Boulevarden. Det vil få trafikken til at glide hurtigere. De kan jo dreje til venstre i det nye kryds på broen, hvor der er plads.

Tilføj kommentar