• www.henriks-hvidevarer.dk

Hos Tina Aarø skulle børnene gætte rigtige organer. Foto: Ulrik Jensen

Uhyggelig aften på dyrehospitalet

Overvældende mange afdækkede den tykke kats hemmelighed, da dyrehospitalet Evidensia inviterede til uhygge.

Vordingborg Halloween, der er en festdag for spøgelser, hekse, skeletter og alverdens fantasivæsener, er oprindelig en tradition med afsæt i den engelsksprogede verden, men den har vundet indpas i dansk kultur og fejres overalt. Forleden var det dyrehospitalet Evidensia, som havde inviteret til Halloween, og aftenen igennem var der en konstant tilstrømning af børnefamilier, som ville opleve dyrehospitalet fra en anden side. 
Allerede uden for indgangen til dyrehospitalet var scenen sat, hvor dyrlæge og klinikchef Lene Thaulow tog i mod gæsterne. Hun stod på ”gravpladsen” iført en uhyggelig maske og forklædt som det sorte genfærd og uddelte skattekort, der ledte deltagerne rundt til otte forskellige poster ude og inde. Tilstrømningen var så overvældende, at Lene Thaulow et kort øjeblik måtte lade masken falde for at bede sin far om at kopiere flere skattekort og skaffe ekstra blyanter.
Med udgangspunkt i fortællingen ”Jagten på den tykke kats skjulte skat” skulle børnene rundt til forskellige poster, hvor udklædt personale stod for forskellige udfordringer.
Skattejagten gik ad en rute gennem dyrehospitalets mange rum med afstikkere til haven, hvor gløder fra et bål lyste en smule op på en mørk aften. I tusmørket skulle børnene gætte, hvad heksen gemte på ved at føle på genstande gemt i sej bolledej og klistret spaghetti. Det krævede mod at kæmpe sig gennem edderkoppespind og passere raslende skeletter, og udenfor blev det mere uhyggeligt i takt med, at mørket sænkede sig over haven. 
”Ih hvor ulækkert”, ”Nej hvor klamt” var nogle af de ytringer, som gik igen, når børnene fx skulle gætte antallet af rotter, hvilket dyr tilhører kranierne, hvor mange flagermus kan du tælle og lignende.
Indenfor mødte børnene en udklædt marketingschef Tina Aarø, som på bordet havde en række ægte organer, som den kræsne hund i fortællingen ikke ville spise. Børnene skulle føle – eventuelt iført gummihandsker – og gætte hvad der var hjerte, lever, tunge og så videre. Tina Aarø hjalp beredvilligt og forklarede, at noget eksempelvis blev brugt til at smøre på rugbrød som pålæg.
Ved den sidste post skulle børnene gætte hvilke dyr – af gepard, ulv, havkat, los og tigerhaj, der tilhørte kattefamilien.
For naturligvis var der noget med katte udover selve fortællingen.
Vordingborg Dyrehospital, der er specialiseret smådyrsklinik, er nemlig certificeret som ”kattevenlig klinik”. Man tager sig godt af børnenes kæledyr, men der gemmer sig altså også skeletter i skabet.
I hvert fald til Halloween.

Hos Tina Aarø skulle børnene gætte rigtige organer. Foto: Ulrik Jensen

Knoglerester og kranier…
Foto: Ulrik Jensen

Der var også poster gemt i Dyrehospitalets have. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar