Der var gang i publikum, store som små, da Ulla Abdullas Cocobongoband spillede kulturkuffert-arrangement i weekenden. Foto: Mette Neerup

Ulla Abdulla skabte fredagsfest

Som det musikalske tilbud i kulturkuffertregi optrådte Ulla Abdulla og hendes cocobongoband i fredags på biblioteket i Stege.

Stege Endnu en gang spillede Ulla Abdullah op til dans, sang og glæde ved et velbesøgt kulturkuffertarrangement for de 2-5-årige, deres forældre eller bedsteforældre. Omkring 40 børn og voksne var mødt op for at deltage i festen.

Kuffert, koncert og teater
Cocobongobandet har skrevet, udgivet og optrådt med deres børnemusik siden 2004 og gæstet Vordingborgbibliotekerne adskillige gange. Kulturkuffert-arrangementerne består af henholdsvis tre koncerter og tre børneteaterforestillinger fordelt på kommunens tre biblioteker. Kulturkufferten er et samarbejde mellem sundhedsplejerskerne og bibliotekerne. Det startede som et projekt, men har siden 2010 været et fast kommunalt tilbud. Foruden de kulturelle arrangementer, tilbydes alle børn i kommunen en kuffert, når sundhedsplejersken kommer på besøg i hjemmet. Når børnene bliver to og tre år, modtager de en bog- eller musikgave, som de får på biblioteket. Formålet er dels, at medvirke til, at stimulere børnenes sproglige udvikling, samt få småbørnsforældrene til at deltage i kulturelle tilbud med deres børn. 
- Det er en måde at understøtte hinandens arbejde på, siger teamleder for børn og unge på biblioteket, Jonas Petersen, der denne fredag står i indgangen og byder velkommen til koncerten. I samarbejdet indgår også, at sundhedsplejen bruger bibliotekets lokaler til opstart af mødregrupper med mere. - Kulturkufferten og arrangementerne, der hører til, er heldigvis et fast element på kommunens budget, fortsætter Jonas Petersen, der foruden sit arbejde på biblioteket også er formand for børneteaterforeningen. 
- Det ligger os meget på sinde at nå bredt ud, så alle børn får glæde af vores tilbud, siger Jonas, der medgiver, at det ikke er så enkel en opgave, men bestemt noget der arbejdes med.

Festlig og forrygende 
Festen er i gang. Ulla Abdullah har præsenteret de forskellige bandmedlemmer og sunget “goddagsangen”. Musikken med indslag af små historier, gåder og oplæg til dialog med børnene, fylder rummet på førstesalen af biblioteket. 
- Børnene fortaber sig i musikken og oplever med alle sanser, siger Jonas Petersen, der er ovenud tilfreds med antallet af publikummer. Koncerten slutter 45 minutter senere med et “Har I haft det godt?” og et rungende “Jahhhh” til svar. Ud kommer glade børn og voksne med blussende kinder. Deriblandt Gurli Holm med sine børnebørn, Johanne og Marie på henholdsvis fem og næsten fire år. 
- Vi har været til koncerten før og Johanne har snakket meget om alle sangene inden vi kom, fortæller Gurli og fortsætter: 
- Og Marie kan ikke sidde stille når der er musik. 
Gurlis eneste anke var, at de entusiastiske forældre fyldte lidt meget ind imellem. Johanne havde svært ved, at fremhæve noget bestemt ved koncerten. 
- Det var bare det hele, der var godt, sagde hun, men havde ifølge mormor Gurli ønsket sig, at blive den udvalgte, der skulle  danse twist foran de andre publikummer, som hun havde prøvet det før.
 

Der var gang i publikum, store som små, da Ulla Abdullas Cocobongoband spillede kulturkuffert-arrangement i weekenden. Foto: Mette Neerup

Gurli Holm med børnebørnene Marie og Johanne.
-Vi kan godt lide at deltage i arrangementerne og har gjort det før, siger Gurli. Foto: Mette Neerup

Jonas Petersen er teamleder for børn og unge på Vordingborg bibliotekerne, der står bag kulturkuffert-arrangementerne for kommunens mindre børn. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar