Kira Ziethen, afdelingsleder på Vordingborg Kommunes nye Unge Center, ved den officielle indvielse i sidste uge. Foto: Mille Holst

Unge Center vækker glæde

Vordingborg Kommunes nye Unge Center, som blev taget i brug i april i år, blev officielt indviet i onsdags. Erfaringen indtil nu tyder på at sammenlægningen af de forskellige instanser, der har med unge at gøre, er en succes.

Vordingborg Onsdag i sidste uge indviede Vordingborg Kommune officielt sit nye Unge Center på Rådhustorvet 15 i Vordingborg. Det skete med taler af borgmester Mikael Smed og formand for det politiske udvalg for Arbejdsmarked og Uddannelse, Anders J. Andersen.
I realiteten har Ungecentret i Vordingborg været taget i brug siden 1. april i år, så medarbejderne har allerede kunnet mærke, hvordan den nye struktur er at arbejde i, inden den officielle åbning af centret fandt sted i sidste uge.
På Ungecentret arbejder alle instanser sammen, som unge måtte kunne få brug for hjælp fra. Her er blandt andet uddannelsesvejledere, psykologer og repræsentanter fra Jobcentret. 
Anders Andersen fortæller til avisen, at medarbejderne melder tilbage til ham, at det giver rigtig god mening for dem at arbejde så tæt sammen, og den holdning bekræfter afdelingsleder af Unge Centret Kira Ziethen.
- Det er fantastisk. Det giver såmeget mening at samle de her fagligheder. Man kan nemt sparre med hinanden, siger hun. Medarbejderne sidder blandet i åbne kontorlandskaber, så ofte skal man blot tage kontakt til medarbejderen ved skrivebordet overfor, når der skal flere øjne på en sag. 
- Det var før besværliggjort af, at vi lå langt fra hinanden, forklarer Kira Ziethen. 
At det politiske projekt med at lægge alle arbejdspladser omhandlende sagsbehandling af unge under samme tag således ser ud til at lykkes, glæder naturligvis politikerne bag. De er på tværs af kommunekasser blevet enige om at spytte i en fælles kasse, så alle unge mellem 15 og 25 år fremover kun skal henvende sig ét sted, hvis de har brug for hjælp - og det hvad enten det drejer sig om uddannelsesvalg, ondt i livet, angst, handicap eller manglende opbakning fra hjemmet.
Nikolaj W. Reichel fra Børn Unge og Familieudvalget forklarer således, at forskellige afdelinger tidligere tog sig af fragmenter af den unges behov. Med det nye Unge Center kan man arbejde tæt sammen og få løst alle problemer på én gang og på ét sted.
Ungecentret er en koordinerende indsats, der i følge Anders J. Andersen især handler om at få de unge i uddannelse.
- Hellere end i job, siger han og forklarer også, at Unge Centret får et mere voksent blik på de unge i og med at målgruppen går fra ung 15-årig til voksen 25-årig.
De to politikere understreger også, at Unge Centret ikke kun er for unge, der har store problemer. Det er også for vedkommende, der kommer hjem fra efterskole og ikke helt ved, hvad han/hun nu skal stille op.
- Man ser fremad, pointerer Anders J. Andersen.

Kira Ziethen, afdelingsleder på Vordingborg Kommunes nye Unge Center, ved den officielle indvielse i sidste uge. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar