Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Sophus Tokmak (tv), Mathilde Söderlund og Jeff Nørfelt i fuld gang med at lave et computerspil. Foto: Mille Holst

Unge mødes om spil og spildesign

Vordingborgskolen stod i påskeferien bag et Game Jam, hvor unge fra 7. klasse og op kunne mødes om at udvikle spil. Det benyttede 30 unge fra hele Sjælland og øerne sig af. Vi kiggede dem med over skulderen.

 

Mandag til onsdag i påskeferien summer medborgerhuset i Vordingborg af liv. 30 unge - primært drenge i alderen 13 år og op - er samlet for at lære at designe computerspil.
Der hersker en koncentreret stemning i lokalet. Alle sidder klinet til deres computerskærme. Nogen programmerer, andre tegner eller komponerer musik, og andre igen er midlertidigt uden opgaver og sidder derfor og spiller computerspil; CS Go, Minecraft, FPS (First Person Shooter) og Adventurespil.

 

En pige i en drengeverden
Opgaven er at lave et computerspil med fastlåst kamera. Et ”game on one screen”.
En af grupperne har valgt at lave et labyrintspil set i fugleperspektiv. Man skal styre en blå prik gennem labyrinten til udgangen, som fører til næste level. Nogle af væggene er falske vægge og kan være en genvej til hurtigere at nå i mål. Men gruppen vælger også at lægge ting, man skal samle op rundt om i gangene - og de skal alle samles, før man kan gå videre til næste niveau. Spillet får navnet Mazestery.
I denne gruppe sidder den eneste kvindelige deltager, 16-årige Mathilde Söderlund fra Nyråd. Hun har dog ikke selv skænket det en tanke, at hun er den eneste pige i lokalet.
- Jeg har aldrig været en pige-pige. De er til make-up, heste og taler om drenge. Jeg vil bare gerne være mig selv. Det kan jeg med drengene, forklarer hun og fortsætter:
- Jeg er kommet, fordi jeg har ferie og ville gerne være med til at lave et spil. Jeg forventer ikke at kunne lave et fuldt spil, men jeg kan godt lide pixels.
Mathildes opgave i gruppen er blandt andet at tegne og finde elementer, der kan bruges i det færdige spil. Og så kommer hun med input.
Sophus Tokmak, der til daglig går på Vordingborgskolens Gamedesignlinie, står for programmeringen i gruppen. Han har lidt udfordringer med de mønter, som gruppen beslutter at lægge ind i labyrintspillets gange. De snakker kort om, hvad de kan bruge i stedet for mønter og vælger perler.
- Men jeg kan ikke få dem til at glimte, siger Sophus Tokmak.
- Kan du ikke lave en kugle og sætte en sol på, foreslår Mathilde Söderlund.
- Åh ja, det er en god idé, svarer Sophus og kaster sig straks over opgaven.
Onsdag præsenterede grupperne deres spil for et dommerpanel bestående af Daniel Skaale og Jacob Honore fra Zaxis games. Der blev uddelt både 1.-3.præmie samt præmie til det hold, der samarbejdede bedst og fungerede bedst socialt. Mathildes gruppe vandt førstepræmmien.

 

Hygge og fællesskab
De fleste af de unge kender ikke hinanden i forvejen, så de er blevet sat sammen i grupper efter, hvilke evner de har indenfor spildesign.
Jeff Nørfelt fra Kalvehave er begejstret for arrangementet:
- Det er fedt at se fællesskabet mellem gamere og programmører, siger han og valgte selv at deltage, fordi workshoppen Game Jam lød sjov, og så ville han gerne være med til ”det her med at sidde og hygge”, som han siger og viser os et program, han har lavet på sin computer, hvor han får tasterne på tastaturet til at lyse i skiftende farvenuancer.

 

Komponerer selv musik
I Mathilde, Jeff og Sophus’ gruppe er også Magnus som komponerer musikken til labyrintspillet. Alt er komponeret fra bunden i de dage, han har deltaget i workshoppen, og han forsøger at lave lidt forskellige typer musik, til spillets forskellige levels. Han sidder med høretelefoner på det meste af tiden, så han bedre kan høre, det han laver uden forstyrrende lyde fra omgivelserne.

 

Uden mad og drikke...
De 30 deltagere består af ni deltagere fra Vordingborgskolens egen Gamedesignlinie, seks fra en tilsvarende linie i Sorø, og resten kommer fra det øvrige Sjælland og øerne. Mange af deltagerne arbejder mere eller mindre i døgndrift på deres egne spil eller bruger aftenen og natten til at spille i. Mad tænker de ikke på. Men det gør Mad og gastronomiliniens elever på Vordingborgskolen. Fire af dem har nemlig valgt at bruge en del af påskeferien på at servicere spilnørderne i medborgerhuset. Blandt dem er Anja Will og Grethe Helene Schmidt, der er henholdsvis tredie og første års studerende. De sørger for sandwich til frokosten og varm mad om aftenen og står i køkkenet fra om morgenen til der er blevet spist og vasket op om aftenen.
- Vi valgte det frivilligt, fortæller Anja Will, der er glad for den ekstra udfordring arrangementet har givet i køkkenet.

 

I løbet af dag ét har gruppen fået lavet første level i et labyrintspil med falske vægge. Foto: Mille Holst
Grethe Helene Schmidt (tv) og Anja Will fra Vordingborgskolens Mad og Gastronomilinie sørger for at spildesignerne får mad og drikke i løbet af de tre dage workshoppen forløber. Foto: Mille Holst

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
28.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Besigtigelse, Vordingborg Nord Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Øerne
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg