Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
AlphaStore blev i går udsat for tyveri. En gruppe unge mænd stjal tøj fra butikken, men et overvågningskamera gjorde det muligt for butiksejeren og personale at se det åbenlyse tøjtyveri. Fotos: Brian Romberg

Unge tyve flygtede fra AlphaStore - fire anholdt

Over den seneste tid har AlphaStore i Algade haft æren af tyvebesøg, og i går eftermiddags fik butikken igen ubudne gæster. En gruppe unge mænd stjal fra butikken og flygtede. Nogle af tyvene omringede butikkens personale, som forsøgte at tilbageholde gruppen, og kort tid efter kom politiet til undsætning. Også andre af gågadens tøjbutikker havde forinden haft besøg af tyvebanden, og de opfordrer hinanden til at holde godt øje. 
- Jeg synes, vi er lidt udsatte for tiden. Tyverier og indbrud. Mine ting er i hvert fald eftertragtede, siger Brian Jørgensen, indehaver af AlphaStore i Algade. 

For omkring 2,5 måned siden forsøgte to litauere også at stjæle Fjällräven-tøj i butikken, og nogle uger senere begik en gruppe tyve indbrud i Alpha Store om natten, hvor de også stjal tøj. 

I går eftermiddags var den så gal igen, da en gruppe tyve stjal fra butikken ved højlys dag. 

- Det var en gruppe mænd af anden etnisk herkomst, som kom meget målrettede ind i butikken og spredte sig, fortæller Brian Jørgensen og viser avisens udsendte en overvågningsvideo, hvor de unge mænd helt åbenlyst giver sig til at plyndre tøj.

- Inden for de første 12 sekunder havde de allerede proppet for over 5.000 kroner tøj i deres sportstaske. De stjal Fjällräven- og og Haglöfs-friluftstøj. Vi fik heldigvis det hele på overvågning, siger Brian Jørgensen, der sammen med sin kollega ikke nøjedes med at bare at se til, mens hans varer blev kidnappet. 

 

Blev omringet


- Vi prøvede at tilbageholde dem ude på gaden, men vi var i undertal. Vi blev halvt omringet, og så tog én af dem sportstasken og stak af, mens de andre forhindrede os i at følge efter, fortæller Brian Jørgensen, som kontaktede politiet 15.34. 

- Vi sagde, at vi ville ringe til politiet, hvortil de svarede: Det gør I bare. Og så gik de. Vi fulgte efter dem ned mod banegården, og politiet ankom hurtigt - nok ti minutter efter. Så de blev stoppet, og vi fik vores ting tilbage nede på stationen. Én af dem nåede dog at stikke af hen over skinnerne, og en anden var ikke gået ned til stationen, så vi ved faktisk ikke helt, om der er tale om syv personer, men der var i hvert fald seks, forklarer Brian Jørgensen og tilføjer:

- Det var et held, at de ikke nåede toget. 

 

Tog toget - uden billetter


På banegården fik politiet fat i fire af personerne, der blev sigtet for tyveri. Der er tale om fire mænd fra Nivå, Hundested, Tåstrup og Roskilde i alderen 18-22 år. 

De blev dog ikke anholdt, og umiddelbart efter tog de toget nordpå igen, men de var ikke færdige med at bryde loven. De kørte nemlig uden billet, så endnu en gang blev politiet kontaktet, og da toget rullede ind på Næstved station klokken 19.27, tog et par betjente pænt imod dem, og deres identitet blev fastslået til brug for DSB. 

Én af mændene - en 22-årig - viste sig desuden at have 2,96 gram hash på sig, og han fik sig således også en sigtelse for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer. 

 

Vi hjælper hinanden

Onsdagens tyvebande har ifølge flere af Algades tøjbutikker taget sig en strøgtur.

- De har også været forbi Tøjeksperten og os, inden de så er gået ned til AlphaStore, siger Jeppe Hyrup fra Mr. Niels Ove, der sammen med sin kollega Kenneth Rasmussen også kan fortælle, at de havde besøg af en helt anden gruppe tyve mandag. Også disse havde mellemøstligt og afrikansk udseende. 

- Her slap de af sted med fem par jeans, og det har vi anmeldt, fortæller Jeppe Hyrup.

- I går fik vi ikke stjålet noget. Vi holdt også godt øje med dem, tilføjer Kenneth Rasmussen og fortsætter:

- Man kan tydeligt se det. De stjæler helt åbenlyst. Og de går efter mærkevarerne. Så ville de lige prøve tøj. Så er der lige noget, der ryger på gulvet. Og én går lige i hælene med en sportstaske, fortæller han og ryster på hovedet.

Trods de kedelige episoder glæder de sig til gengæld over, at butikkerne er gode til at advare hinanden.

- Vi giver lige hinanden en briefing, når der sker noget, og med de seneste tyverier her opfordrer vi også folk til at holde ekstra godt øje, siger de to tøjmænd. 

 

 

 

 

Indehaver Brian Jørgensen (tv.) og Nick Nielsen forsøgte at tilbageholde tyvene, men de blev omringet. Med politiets hjælp lykkedes det dog at få byttet tilbage til dets retmæssige ejer, og fire mænd blev sigtet for tyveri på banegården.
Også Mr. Niels Ove og Tøjeksperten havde besøg af samme tyvebande. Der lader til at være en trend, hvor grupper forsøger at skabe forvirring i butikker og stjæler. Flere af gågadens butikker opfordrer til at holde udkig efter mistænkelige personer.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
  • FOTOS: Frivillig...
Kommende arrangementer
21.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
21.
Okt
Ud i krudtet - foredrag LOF Vordingborg
21.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
21.
Okt
Vær med til at starte valgkampen Venstre i Vordingborg
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd