Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Aase Harrekilde-Petersen og Vibeke Lorentzen havde fundet plads på første række. Foto: Lise-Lotte Iuel

Værd at vide om Ringsted-Femern Banen

Interesserede og berørte borgere fra Lundby og nærmeste omegn fik en detaljeret beskrivelse af det kommende arbejde, der over tid skal opgradere togtrafikken fra Ringsted til Holeby.

 

Omkring hundrede borgere var mødt op onsdag aften til informationsmøde i skolens auditorium arrangeret af Banedanmark for at høre nærmere om de gener, det store entreprenørarbejde vedrørende udbygning og opgradering af togstrækningen mellem Næstved og Vordingborg vil medføre for det lille samfund.

 

Stationen består
I første omgang vil der blive tale om lukning af veje og broer med deraf følgende omlægning af ruter til og fra Lundby, og der vil også i enkelte tilfælde blive tale om arbejde i døgndrift, som selvfølgelig ej heller kan undgå at støje, men når det hele står færdigt, vil man til gengæld kunne forkorte sin rejsetid til København med en lille halv time, både hvis man kommer fra Vordingborg og fra Næstved. Og der vil selvfølgelig også være tid at spare fra Lundby, men hvor der typisk vil være tale om en lidt mindre gevinst, da det vil være afgange med stop på flere af de mindre stationer på vej til hovedstaden eller sydpå. Det blev understreget på aftenens møde, at stationen i Lundby trods rygter om det modsatte vil bestå, og at der ingen planer er om at nedlægge den. En oplysning, som fik rigtig mange af de tilstedeværende borgere til at drage et lettelsens suk.


Til gavn for hele landet
Da kapaciteten vil blive udbygget og elektrificeres, forventes der ligeledes at blive langt flere godstransporter, som på landsplan vil hjælpe motorvejsnettet over Fyn, da al den fragt, der nu bliver transporteret med lastbiler over Storebælt, bliver omlagt til sydgående godstog, så der på den måde bliver mere plads til privatbilisme til gavn for mange almindelige menneskers behov for transport gennem landet.


Besværligt for mange
Men den patriotiske ånd i Lundby kan selvfølgelig have trange kår, når man skal finde sig i larm og længere transport i et par år, og det var generne og udfordringerne i den forbindelse, der trak folk af huse denne onsdag aften.
Vibeke Lorentzen og Aase Harrekilde-Petersen, der er naboer til stationen fortæller:
- Vi bor øst for banen i nærheden af stationen, så vi bliver naturligvis berørt af den virak, som alt dette byggeri vil medføre, men vi bliver da heldigvis ikke afskåret fra selve byen med apotek, lægehus, købmand og den slags, som folk vest for strækningen må finde sig i, og som skal ud og køre en længere omvej for at nå til alle de vitale ting, vi lige nu tager som en selvfølge. Det bliver slemt for dem, så vi føler os lidt heldige i den forbindelse.


Godt samarbejde
Onsdagens møde var kommet i stand via et efter pendlerformand Lars Kjær Hansens udsagn forbilledligt godt samarbejde mellem blandt andet Banedanmark, Vordingborg Kommune, Pendlerforeningen, Lokalrådet og Landet Mellem Fjordene, og han udtrykte også overbevisning om en fremrettet positiv kommunikation parterne imellem, når anlægsarbejderne først for alvor går i gang og uforudsete problematikker kan vise sig.
Projektleder Lene Tørnes fra Banedanmark gav på vegne af entreprenør MT Højgaard en detaljeret redegørelse for de forskellige typer af broer i området, der enten skal udbygges eller flyttes, men hele tiden under hensyntagen til og opmærksomhed på at skabe så få gener som muligt for de mennesker, der bliver berørt.


Skolebusser og bus 640
På spørgsmål fra salen om skolebusserne i området kom Bo Kuno Christensen fra kørselskontoret i Vordingborg Kommune på banen og fortalte om specielt bus 640.
- Vi har valgt, at bussen ikke kommer til Lundby, men hvad skolebørnene angår, sætter vi busser ind både nord- og sydfra, hvor vi i denne beslutningsproces har arbejdet tæt sammen med skolelederne på Svend Gøngeskolen og på Sværdborg Friskole, og i øvrigt har vi taget afsæt i det behov for kørsel, der eksisterer lige nu i forhold til de pågældende skoler. Skolelederne har udtrykt tilfredshed, og vi har taget for givet, at de to kender behovene for transport bedst, sluttede Bo Kuno Christensen og tilføjede, at hvis der var specifikke og mere enkeltstående problematikker, måtte man se på dem også.

 

Anlægschef Klaus Jørgensen bød velkommen og præsenterede indledende projektet. Foto: Lise-Lotte Iuel
Projektleder Lene Tørnes forklarer om det komplicerede entreprenørarbejde, der snart er en realitet på strækningen mellem Næstved og Vordingborg og ikke mindst i Lundby. Foto: Lise-Lotte Iuel

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
  • FOTOS: Frivillig...
Kommende arrangementer
20.
Okt
Efterårsferie for hele familien Danmarks Borgcenter
20.
Okt
Teater: Englen - Elskerinden & Hr. Almindelig Teaterforeningen Bøgestrømmen
20.
Okt
Efterårsferie for børn på biblioteket KulturArkaden
20.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
20.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
20.
Okt
Børnenes efterårsferie, skattejagt i Vordingborg Vordingborg Handelsforening/Bycentrum Vordingborg
20.
Okt
Æblernes Dag i Stege Møns Handelsstandsforening og Vordingborg Kommune
20.
Okt
Årets efterårsfest Viemose Forsamlingshus Egnshus
21.
Okt
Vær med til at starte valgkampen Venstre i Vordingborg
21.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum