Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Valerik Babogoulian har fået tre måneder ekstra på Håndværkergården (bagved) og to år i afklaring. Foto: Michael Thønnings

Valerik har fået to år i ”jobafklaring”

Den kronisk syge og fleksjobsøgende Valerik Babagoulian, som avisen skrev om i forrige uge, fik fremrykket sit møde med kommunen, der nu har placeret ham tre måneder på Håndværkergården og lavet en kontrakt på to år i jobafklaringsforløb.

 

- De prøver ikke at få os i job. De prøver at holde os på kontanthjælp, siger en mand med alvorlig stemme, inden personalet kommer og han lister væk. Vi er komme til det kommunale aktiveringstilbud Håndværkergården i Præstø. Her er produktionsapparat med værksteder, klistermærke-påsætning og flere andre simple ting, hvor arbejdsløse af den ene eller anden grund er sendt til, for at blive sat i aktivitet.
Avisen er her, for at møde Valerik Babagoulian, som vi skrev om i uge 34. Den næsten blinde og kronisk syge vordingborggenser, som håber på at få et fleksjob.
- Jeg skulle have et møde i dag, fortæller Valerik Babagoulian, da han har talt færdig med personalet, på kontoret, der har forklaret ham sagen.
Han er blevet forlænget til at være på Håndværkergården i tre måneder mere, så han nu skal være der frem til december. Yderligere er han blevet bedt om at skrive under på, at kommunen i de næste to år har ham i ”jobafklaring”, hvor de kan placere ham forskellige steder, for at finde ude hvad hans ”arbejdsevne” er.
- Og så har jeg fået en mentor. To mentorer, faktisk, siger han og påpeger at han blandt andet har fået en til det økonomiske og en med fokus på det sociale og regler.
- Og jeg får ny socialrådgiver igen. De skal jo skifte nogen gange, siger han.
Mødet med kommunen og Håndværkergården er lige slut og han er stadig lidt i vildrede med hvad der skal ske.
Allerhelst vil han gerne være et sted, hvor han kan komme og være sammen med nogen. Så han ikke isolerer sig i lejligheden, som han gjorde tidligere.
- Men det er hårdt. Min ryg er meget slem i øjeblikket- det er kronisk - og mine øjne bliver ikke bedre, siger Valerik Babagoulian, der er næsten blind, og må anstrenge sig, når han sætter klistermærker på plastikcovere mellem 9.30 og 13.30 hver dag - så længe af gangen, han nu kan.
- Jeg er begyndt at tage flere piller mod smerterne og også mod depressionen. Jeg ryster nærmest piller ud af ærmerne, siger han med et anstrengt smil.
En ting er dog blevet bedre. Han behøver ikke at møde fysisk op hos lægen, hvis han skal melde sig syg.
- Jeg har fået liv til bare at ringe til ham og så ringe til Håndværkergården og kommunen. Men jeg skal have fat i ham mellem otte og ni om morgenen, og det er ikke altid let. Han siger jo også at min sygdom er kronisk, så han gider ikke høre, når det drejer sig om det, siger Valerik, der stadig er presset over risikoen for at ”blive smidt ud af systemet”.
- Det er lidt et pres, siger han.
- Jeg ville allerhelst have et fleksjob, men hvad kan jeg lave? Jeg synes, der er spørgsmålstegn over det hele, siger han.

 

Læs også den første artikel om Valeriks jobforløb.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg