Alle kneb gælder, når valgplakaterne skal op. Her en EU-kandidat, som ”reserverede” pladsen til en af partiets folketingskandidater.

Valgplakat-kamp og debat

I sidste uge er der blevet udskrevet Folketingsvalg. Partierne har derfor haft travlt med at fylde landets lygtepæle med valgplakater - og her gælder alle kneb.

Valg Valgplakaterne til Folketingsvalget måtte først hænges op lørdag klokken 12, men partierne har hver deres måder at ”komme først” til en lygtepæl.
Brian Bressendorff fra Socialdemokratiet fortæller om en episode ved Vordingborg station, hvor forskellige partier stod klar og ventede på at klokken blev 12. Kvart i begyndte Venstre dog at hænge plakater op. 
- Der plejer at være en god stemning, og det var der også her; så gik Venstre igang, og det påtalte jeg. De svarede, at de skulle hjem og holde lørdag, fortæller Brian Bressendorff, der fandt svaret ”firkantet” og derfor fortæller om episoden til pressen.
- Havde de sagt: Åh ja, det beklager vi; så havde vi nok ladet det ligge, siger han.
Socialdemokratiet benytter en anden metode til at forhåndsreservere de gode lygtepæle på - i år kan det nemlig gøres uden at bryde nogen regler:
Da der blev udskrevet valg til Europaparlamentet blev der hængt et par Jeppe Kofoed (S) plakater op i nogle af lygtepælene ved Eos på indfaldsvejen til Vordingborg. Torsdag eftermiddag i sidste uge blev der hængt endnu flere op, så nogle lygtepæle blev ”fuldt booket”. I lørdags, hvor kandidaterne til Folketingsvalget måtte hænges op, blev de ”nye” Jeppe Kofoed plakater taget ned igen og erstattet af Brian Bressendorffs.
- Vi vidste godt at vi også ville have mig op, siger Brian Bressendorff, der dog ikke vil kalde det en ”reservering” af lygtepælene.
Men du kan jo ikke reservere en lygtepæl på anden måde?
- Nej, det kan du selvfølgelig have ret i, medgiver han.
 

Sydsjællands Tidende modtager i øjeblikket mange debatindlæg om både Folketings- og Europaparlamentsvalget. Her på sitet under læserbreve  kan du læse dem alle - også dem, der ikke nødvendigvis er lokalt forankrede.

Alle kneb gælder, når valgplakaterne skal op. Her en EU-kandidat, som ”reserverede” pladsen til en af partiets folketingskandidater.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar