• www.henriks-hvidevarer.dk

Jens Kruse fremviser en røllikesnaps. Den er blot en af de 20 snapse, deltagerne havde mulighed for at smage på undervejs på snapseturen på Ulvshale, som Jens Kruse var guide på i weekenden. Foto: Mette Neerup

Vandrehistorier med snaps til

I forbindelse med Danmarks største vandrefestival, var der i lørdags mulighed for at gå med på snapsetur ved Ulvshale strand på Møn.

Ulvshale Det var en lille flok, der trodsede det ustadige vejr og troppede op ved det blå flag på Ulvshale strand. Til at guide gruppen rundt på den tre kilometer lange rute langs den grå klint, var snapse-entusiast Jens Kruse. Det er første gang, at Jens er guide under vandrefestivalen, men langt fra første gang, at han guider rundt på ruten ved Ulvshale. 
- Turen har jeg lavet mange gange, fortæller Jens, der på den måde har været med til at vise, at en “blå flag” strand er andet og mere end rent badevand til strandgæster.

Natur og snaps
Turen rundt vil der være op til 30 planter, som umiddelbart kan bruges til snaps.
Foruden at fortælle om hver enkelt plantes anvendelighed i forhold til den alkoholiske
drik, fortæller Jens Kruse anekdoter om planternes navne og medicinske evner. 
- Jeg har aldrig haft mod på bare at vandre uden mål og med, siger Jens, der på denne
snedige vis har formået, at kombinere interessen for natur med interessen for bordets glæder. 
- Men når man skal finde disse planter, gælder det om at være ude i naturen. Man kan ikke sætte dato på, hvornår de blomstrer, fortæller Jens og bemærker, at den forholdsvis tørre sommer har sat sit præg på væksterne.

Smagsprøver
Der skal ikke kun kigges og snakkes om planterne undervejs. Ved de snapsevenlige planter, bliver der et pitstop. Her fortæller Jens om plantens fortræffeligheder og deltagerne får en smagsprøve på en snaps, hvor planten er anvendt. Jens Kruse har rygsækken fuld af sine hjemmelavede snapse og fine snapseglas.
- Ja! En snaps skal da nydes af et rigtigt glas, smiler entusiasten inden han og gruppen begiver sig af sted.

Jens Kruse fremviser en røllikesnaps. Den er blot en af de 20 snapse, deltagerne havde mulighed for at smage på undervejs på snapseturen på Ulvshale, som Jens Kruse var guide på i weekenden. Foto: Mette Neerup

Hvid røllike, der også kaldes Soldaterurt, fordi den virker sårhelende.
- Den fremmer desuden fordøjelsen, hvilket jo er en fordel for en snaps, når man sidder længe ved et julefrokostbord, fortæller Jens Kruse. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar