Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Arne Rasmussen er selv en af landets bedste bil-orienteringskørere. Han er klar til at lære fra sig den 30. januar og den 6. februar. Foto: Michael Thønnings

Vil igen være landets største orienteringsklub for biler

Alle kan være med - og i alle typer biler, når  bilklubben fra Barmosen - SAK -  kører orienteringsløb. Du kan i januar og februar, kan selv prøve det af med introduktionsdage.

 

 

motorsport Gutterne fra SAK - Sydsjællands Automobil Klub - kan meget mere end køre gocart i Barmosen.  De står nemlig bag flere afdelinger og også sjællandsmesterskabskørsel indenfor det såkaldte ”bilorientering” - en form for orienteringløb i bil.

- Klubben var faktisk landets største i 1970’erne og 1980er, men det er gået noget tilbage, siger Arne Rasmussen, der derfor gerne vil have flere med på holdet, og derfor laver introdutionslørdage i slutningen af januar og begyndelsen af februar, hvor alle der har lyst til at høre nærmere om orienteringløb i bil,  kan få en ordentlig - og gratis - indføring.

Arne Rasmussen fra SAK begyndte selv i slutningen af 1960’erne, og fik igen tid til at gøre noget seriøst ved det  for et par år siden, hvor han talte med en nabo om rallykørsel.

- Han havde også kørt - i Roskilde - og vi blev enige om at starte op med orientering. Også fordi det er let at gå til og det er billigt, siger han  og påpeger at i modsætning til Rally og gocart, så kan man køre bilorientering med alle slags biler.

- De må være op til 3500 kilo, så man kan også tage sin kassevogn, hvis man vil det, siger han og påpeger at orienteringssporten fik godt tag i ham igen, og i 2013 kunne han kalde sig Sjællandsmester, mens han i 2014 rykkede en klasse op og ”kun” blev nummer to.

Han kører i øvrigt med konen som makker - uden det giver anledning til skænderier.

-  Man taler jo om, at hvis man kan køre orientering sammen, så kan man også holde ud at bo sammen, siger han med et smil, og påpeger at man ikke behøver at have en makker på forhånd, hvis man vil være med.

Håbet er, at de kan blive lidt flere hold og igen få afholdt klubmesterskaber i den særlige sport. Og i desuden få nogle flere med, når der nu køres mesterskabsetaper lokalt her i området -  Senest på Møn og Farø.

- Mange af de yngre drenge vi taler med, de vil gerne køre ræs,  og kører ulovligt. Her er en måde at lære motorsporten at kende, hvor det er i orden og man bliver introduceret på en ordentlig måde, siger  han.

 

Altid to

Selve orienteringsløbet foregår med makker og særlige ruter, der skal køres på en fast tid. Man må hverken køre for hurtigt eller for langsomt. Undervejs skal man så samle poster, hvor der er små bogstaver, der tilsamsen danner de rigtige kombinationer, når man når i mål - hvis man har kørt rigtigt.

Selvom man altid kører to og to sammen, er det kun køreren, der behøver kørekort. Makkeren skal ”bare” holde styr på kort, og orientering. Begge dele kan man i øvrigt lære, hvis man kigger forbi.

Sydsjællands Automobilklub (SAK) afholder kursus for alle interesserede lørdag den 30. januar og lørdag den 6. februar, begge dage klokken 10 til 14 i SAK´s klubhus Barmosen, Mosegårdsvej 20 B i Vordingborg.

Selve arrangementet varer halvanden time med introduktion og derefter får man lov at prøve sin kunnen af i virkeligheden.

- Og så er det en god introduktion til alle typer vejsport, påpeger Arne Rasmussen, som modtager tilmelding på 4041 2812 eller arne-ras@hotmail.com.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden