• www.henriks-hvidevarer.dk

Vil ikke diskutere folkeskoleområdet

Oppositionen synes ikke flertalsgruppens ny politik på Børne og ungeområdet er ambitiøs nok set i lyset af at kommunens folkeskoler ligger lavest på landsplan. Men udvalgsformanden bremsede enhver diskussion og forslaget blev vedtaget enstemmigt.

 Vordingborg Kommunes Børn og ungepolitik er et ømtåleligt emne. Det fremgik med al tydelighed på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor politikerne vedtog en revideret politik for børn og unge. Det er især skoleområdet, der vækker bekymring og lægger op til debat, men selvom Venstres Kirsten Overgaard kritiserede politikken for ikke at være ambitiøs nok og for ikke at tage nok hensyn til de høringssvar, der er indkommet, så blev kritikken manet til jorden.
- I har lagt hånden på hjertet og lovet ro på folkeskoleområdet. Lad være med at gøre det til en slåskamp igen, svarede Nikolaj Reichel (S), formand for Børne og Ungeudvalget. Dermed forstummede al yderligere debat om dén politik på børne- og ungeområdet, som man kun nogle minutter senere vedtog enstemmigt.
Flertallet roste sig selv for at have fokus på børn og unges trivsel fremfor karakterer, underforstået at det var det, man var mest optaget af dengang Kirsten Overgaard var formand for Børn og Ungeudvalget.
- Trivslen, det er det, der gør at eleverne synes, at det er sjovt at komme tilbage, lød det fra Nikolaj Reichel, der dog som oppositionen ærgrede sig over, at afgangskaraktererne fra sidste års 9. klasser var så lave, at de placerede Vordingborg Kommunes folkeskoler på en absolut sidsteplads på landsplan.
- Vi er ikke uenige i det, der står her; i at vi skal have den bedste folkeskole, men vi skal kunne måle, så vi kan gribe ind, når der er behov for det, sagde Bo Manderup (V) og Kirsten Overgaard sluttede:
- Det er fint, I arbejder for ro og stabilitet, bare det ikke går ud over fagligheden.
Mille

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar