Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Borgmesterkæden blev overdraget til Michael Seiding Larsen (V), mens Knud Larsen (V) forsvinder helt ud af politik. Foto: Michael Thønnings

Vintersbølle vaskeri skal på private hænder

Borgmesterskift og debat om udlicitering af Vinterbølle vaskeri prægede torsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

- Hvis der er et ord vi skal give videre, så er det ordentlighed. Min ledetråd har altid været respekt, faglighed, kvalitet og venlighed, lød det til allersidst fra den afgående borgmester Knud Larsen (V), til sit sidste kommunalbestyrelsesmøde.
Kort før mødestart fik han nået at kalde avisens artikler ”perfide” og indledte også sin taletid på mødet med at skælde undertegnede journalist ud og sende en gedigen skideballe efter avisen.
- Medierne kan referere sandheden. Jeg er heldigvis i en situation, hvor jeg kan holde mig til sandheden, lød det i endnu en kritik af ”medierne”, under en senere debat, der egentlig handlede om husstandsvindmøller og lokalplaner i Bakkebølle.
Borgmesterens sortie til trods, var mødet ganske roligt om end tre timer langt, med godkendelser af en række gamle - og nyere regnskaber, der alle skulle have ord med på vejen.
Blandt andet var der borgerlig glæde over at regnskaberne ”var flotte”, og det kun er ”teknikaliteter”, der kan være problematiske.
Desuden blev der lånt lidt af de kommende års budget for trafiksikkerhed, fordi projektet for modulvogntog (megalastbiler, red.), der skal køre gennem Stege til Bisca, forventes at koste noget mere.
Desuden blev der sat gang i udbedring af beddingen ved Stege værft. I lejekontrakten havde den gamle Møn kommune ellers lavet en ordning, så værftet selv skulle klare vedligeholdelse, men politikerne gav en håndsrækning - og nogle kroner - så det kan blive sat i stand.

Vindmøller
Taxa-bevillinger var også omdiskuteret, ligesom den nævnte debat om husstandsvindmøller i Bakkebølle, var noget man var lidt uenige om. Sagen er at politikerne i økonomiudvalget sendte den nye lokalplan videre, men blandt andre Birgitte Steen Jørgensen (R) og Tage Vestergaard (Ø), havde overset, at den ligger hindringer i vejen for at man i området kan opføre husstandsvindmøller. Derfor ændrede de standpunkt, om end planerne blev sendt i høring idet Thomas Christfort (K), påpegede at de små vindmøller ikke var nogen gevinst for samfundet, sammenlignet med de store, som han gerne så opført.

Udlicitering
Mest debat vakte dog snakken om udlicitering og privatisering af Vintersbølle vaskeri.
Det fælleskommunale vaskeri har været presset økonomisk, men var i følge de røde ved at komme på ret kurs, efter medarbejderne havde knoklet. Mest af frygt for at blive privaticerede.
- Men jeg har sagt at på et tidspunkt skulle vi sammenligne med det private, lød det fra Heino Hahn (DF), der som formand for socialudvalget fik ord med på vejen i forhold til at han ikke blot lagde op til en debat om det skulle udliciteres, men om hvordan det skulle udliciteres, hvorfor sagen kom i kommunalbestyrelsen.
Her påpegede Poul A. Larsen (S), at risikoen ved et udbud, vil være at et stort firma udefra vil overtage, drive det de par år de nu skal, for derefter at flytte det hele til deres samlede vaskeri i Københavnsområdet, så medarbejdrene står uden job. Desuden blev deres evner til intergration fremhævet af rød blok. - Men jeg kender godt det med integration. Jeg kender en, der skulle integreres derude, som godt nok har været her i 14-15 år, men da der blev en stilling, så blev hun ikke engang kaldt til samtale, fortalte Heino Hahn, inden flertallet besluttede at vaskeriet skal sende i udbud og altså ser ud til at skulle drives privat, fremfor kommunalt.
Undre debatten påpegede Helle Mandrup Tønnesen (løsgænger) de mindre heldige udliciteringer at rengøringen på skolerne, mens den afgående borgmester mente at 20-30 procent af de kommunale opgaver var ”udliciteret på fornemmeste vis”.

 

 

 

Så er din taletid opbrugt

Spørgtidsreglerne blev testet af i torsdags - men de er tilsyneladen ikke så nye, som det fremgik af sidste uges note om borgernes spørgemuligheder.

 

Spørgetidsreglerne blev afprøvet i torsdags, men de er altså ikke så nye, som det ellers fremstod i af sidste uges avis. Se rettelsen nedenfor.
- Men det er ikke folkets talerstol, lød det således fra den afgående borgmester Knud Larsen (V), der irettesatte Jørn Rasmussen (nye borgerlige), der spurgte til hvilket mandat Poul A. Larsen (S) og Bent Maigaard (V) havde haft, da i Affaldplus-bestyrelsen sagde ja til at bygge et bioaffaldsanlæg, inden man har lavet en plan i Vordingborg.
- Har du mere, sagde borgmesteren
- Nej jeg vil gerne høre svaret, før jeg har et opfølgende spørgsmål.
- Så er din taletid opbrugt, sagde Knud Larsen, inden Poul A. Larsen fik svaret at ”sagen kommer op i kommunalbestyrelsen”.

 

 

Rettelse

Under notespalten ”Kort og småt” på side 18 i sidste uges avis, fremstod det som om at der var ændret på de kommunale spørgetidsregler op til torsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Her var dog tale om en misforståelse, idet de gældende regler for spørgetiden, har været som så siden 2014. Vi beklager fejlen.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden