Vordingborg IF måtte - trods en god kamp - bide i græsset mod Næstved BK. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Vordingborg IF viste stor styrke i pokalkampen

Vordingborg IF spillede en brav pokalkamp, der endte 1-3 til Næstved BK. Et kampresultat, der ikke afspejlede VIFs høje niveau gennem hele kampen, hvor der var store og spildte chancer i begge ender.

Fodbold Hårdt blafrende Dannebrogsflag, få regnbyger og en regnbue satte rammen for en underholdende pokalkamp i torsdags. 
Inden kampen udtalte cheftræner Jan Faber, VIF, til Sydsjællands Tidende, de ikke havde trænet med fokus på kampen mod NBK. I stedet er forberedelserne til sæsonstarten i Sjællandsserien blevet prioriteret. Derfor ville de i pokalkampen holde fast i eget spil.
- Det første kvarter er det vigtigste. Her vil vi gerne kunne holde dem fra at score, og så håber vi, at vi kan drille dem lidt, sagde en spændt træner, der ikke lagde skjul på, at start-elleveren ikke var givet på forhånd.
Ligesom formanden for Vordingborg IF, Morten Brandt, så var det også vigtig for Jan Faber, at kampen skulle blive en god oplevelse for spillere og publikum. Og det blev den.

Offensivt spil
Som forventet startede NBK med presspil, og efter cirka 13 minutter, blev det omsat til et mål.
Om det var målet, eller VIFs spillere der havde vristet startnerverne af sig, det er svært at bedømme, men som 1. halvleg skred frem, leverede de et spil med en større ro, og resten af halvlegen viste de et højt niveau. De serverede rene tacklinger, der fik sus til at gå gennem publikum.
I VIFs mål viste Niclas Bech sig som en solid sidste skanse, der bremsede flere af Næstved BKs friløbere, og det gav anerkendende og taktfaste klapsalver fra publikum.
Men senere i 1. halvleg kunne VIF ikke holde NBK fra at score, og så blev det til 0-2.
Som lovet af Jan Faber ville Vordingborg IF have fokus på eget spil, og det havde de.
De pakkede sig ikke på egen banehalvdel, og ved tredje hjørnespark i første halvleg havde de alle ti markspillere på NBKs banehalvdel.
Til sidst i 1. halvleg blev deres ihærdige offensive spil honoreret. Michael Holm Olsen søger ned mod hjørneflaget i NBKs venstre side, og mens publikum står på tæer med hovederne stift rettet ned mod ham, så spiller han bolden ind i feltet, hvor Benjamin Rud Jensen sparker den i kassen.
Mens publikum stadigvæk jubler, og der bliver hamret på den medbragte stortromme, så er der tæt på at ske en gentagelse af målet, men det mislykkes, og der bliver fløjtet til pause.
På lægterne blev Vordingborg Ifs vinderchancer igen vurderet, og nu var troen på en pokaloverraskelse blevet større .

Stolt over spillerne
2. halvleg startede som 1. halvleg, igen tabte NBK hurtig taget, og efter ti minutter havde VIF et kvalificeret skud på mål, denne gang bliver der søgt ned mod NBKs højreside, hvor bolden igen bliver sparket ind i feltet.
Flere gange havde Niclas Bech flere gode redninger, der gav muligheder for hurtige igangsættelser. 
Midt i 2. halvleg havde VIF på fem minutter skabt tre store chancer. 
Med fem minutter tilbage af kampen får bolddrengene besked på at aflevere bolden hurtigere til spillerne, så dyrebare sekunder ikke går tabt, mens Jan Faber forsøger at råbe mere energi i spillerne på banen.
Kort tid før slutfløjt scorer NBK til 3-1, og VIF er ude af DBU pokalen.
Kampen bar til tider præg af VIfs spillere virkede benovede over at møde NBK. Og selvom de var favoritterne, så ejede de ikke kampen. De trak gule kort for både brok og svinestreger, der skabte en højlydt buhen fra hjemmebanepublikummet, der var dog ikke et så talstærkt publikum som VIF havde håbet på. Der var købt ind til cirka 2000 tilskuere, men der var ”kun” kommet omkring 1300. Dog skal man helt tilbage til 100-årsfødselsdagskampen i 2004 for at finde flere folk på Vordingborg Stadion. Nok om det.
Kort efter kampen er det en ærgerlig, men også en stolt Jan Faber, som Sydsjællands Tidende møder.
- Jeg er ærgerlig over, at det ikke lykkes. Kampen skulle have endt uafgjort. Der er et par store chancer, hvor vi skulle have scoret.
Han gør samtidig status på eget spil.
- Jeg er overrasket over, hvor højt et niveau vi holder i kampen, og jeg er stolt af spillerne.

Vordingborg IF måtte - trods en god kamp - bide i græsset mod Næstved BK. Foto: Hans Kurt Frederiksen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar