Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Jørgen Nymark håber, at en indbydende indgangsportal til byen fra Københavnsvej-siden kan blive en realitet. Foto: Brian Romberg

Vordingborg mangler en byport

At køre ind i Vordingborg nordfra skal være en særlig oplevelse. Det mener Jørgen Nymark, som har en vision om en indgangsportal ved krydset Solbakkevej/ Københavnsvej. 

 

 

Det er simpelthen for kedeligt et syn at komme til Vordingborg, når man kommer ind mod byen nordfra ad Københavnsvej.  

Det mener Jørgen Nymark fra Vordingborg By Lokalråd, der har en idé.   

- Jeg synes, at Københavnsvej burde forsynes med en værdig og tiltalende indgangsportal - en slags byport og overgangsbro - mellem Panter- og Babette-området, forklarer Jørgen Nymark. Idéen er stadig meget løs, og det er kun noget, man har drøftet overordnet i lokalrådet. 

I forbindelse med byfornyelsesprojektet De Røde Løbere har Jørgen Nymark luftet sin tanker om en byport. 

- Vi har snakket om, at det ville være en udmærket indgangsvinkel til Vordingborg. Vi står over for færdiggørelsen af den nye svømmehal, som kommer til at ligge væk fra uddannelsesområdet på den anden side af Københavnsvej. Der kunne det være passende at lave en overgangsbro, siger Jørgen Nymark og peger på Næstveds mange overgangsbroer. 

 

Sikkerhed for vandbørn

Fodgængerbroen forestiller Jørgen Nymark sig har flere formål udover ren æstetik.  

- Det første er trafiksikkerhed, når skoleeleverne skal krydse Københavnsvej for at komme i svømmehallen. Det næste er muligheden for at byde velkommen til byen og sige tak for besøget på en tiltalende måde. Ingen siger det behøver være  Sukkenes Bro i Venedig eller Triumfbuen i Paris, ler han og tilføjer:

- Den kunne være overdækket. Så længe den bare er lidt pæn, og man kan finde inspiration mange steder fra. den gamle slotsport bliver snart lavet i pap. Så kunne man passende lave noget i samme stil på Københavnsvej. 

 

”Slotsalléen”

Jørgen Nymark så også gerne, at indgangsportalen er mere end en bro. 

- Det seneste opløftende moment er et vejrende Dannabrog på borgterrænet. Det ser tiltalende ud, men vejen derned kunne jo også smukkesseres, siger han og uddyber:  

- Hvis man nu gjorde Københavnsvej-strækningen fra Solbakkevej og ned mod borgcentret til en hyggelig allé med træer i midten og kørebane på begge sider, kunne den for eksempel hedde ”Slotsalléen”, foreslår Jørgen Nymark og henviser til, at det i kommunens helhedsplan for Vordingborg står nævnt, at Københavnsvej skal ”opdateres og æstetisk forskønnes i overensstemmelse med byens centrum”, mens det grønne skal være fremtrædende i vejbilledet. 

Også i programmet for De Røde Løbere hedder det sig, at Københavnsvej ”ender uafklaret i et snævert vejkryds på Slotstorvet” samt at en forskønnelse med blandt andet træer er en vigtig indsats. 

- Folk skal stadig kunne bevæge sig til fods og cykle. Men man kunne nøjes med cykelbane i kun den ene side,  ligesom man har det så mange andre steder, tilføjer Jørgen Nymark.  

 

Venter på opbakning

Tilbage for Jørgen Nymark er der kun at vente på lokal opbakning til indgangsportalen - og at kommunalvalget her kan spille positivt ind.  

- Ultimativt er det lokalpolitikerne og administrationen, der skal være tændte på projektet, hvis det skal blive til noget. For min skyld kan det være hvilken som helst af politikern. Bare de går ind for sagen, siger Jørgen Nymark. 

 

Jørgen Nymark ser også et sikkerhedsperspektiv i, at skoleeleverne kan komme sikkert over til Panter-vandhuset via fodgængerbroen.
Vordingborg Kommunes eget bud på en Københavnsvej som en grøn allé. Her krydset ved Valdemarsgade/Fuglebakken. Visualisering fra Vordingborg Kommunes 'Helhedsplan - Vordingborg By'.

Kommentar

En by port er da penge lige ud af vinduet

Brug da hellere penge på at friske Algade op på et højt niveau igen

Hvad med at reparere vores cykelstier for huller/revner samt udbedre de skader på veje. hvad hjælper det med en smuk byport hvis man ligger i grøften med et brækket ben?

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
  • FOTOS: Så kom Troels...
Kommende arrangementer
23.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Hvalsø IF Ørslev Fodbold
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 herre- VIF mod Dianalund/Stenlille VIF
23.
Sep
Eventbro 80 års fødselsdagsfest Karsten Henriksen
23.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
23.
Sep
Åbent hus Vordingborg Garnison
24.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
24.
Sep
Ensemble Storstrøm "Dans og tegn i luft" Musikforeningen Cæcilia
24.
Sep
Solisterier KulturArkaden
24.
Sep
Bidrag eller bedrag? Foreningen Social Anstændighed