Vordingborg - porten til fremtiden...

Vordingborg - Byen ved storstrømmen - porten til fremtiden.
Når man nærmer sig Vordingborg ad Københavnsvej, ses det helt specielle Dannebrogsflag med splitterne  ved foden af vejen ved siden af Gåsetårnet, som et velkommen til alle besøgende.
Jo nærmere man kommer enden af vejen, des bedre opfattes det særegne flag, som er det eneste i verden af sin art. Det vajrer døgnet rundt, med belysning i de mørke timer.
Gåsetårnet byder sig frem. 
Området, hvor flagstang og tårn befinder sig, er hjemsted for Danmarks Borgcenter. 
Her tilbydes muligheden for at bevæge sig tilbage i tiden, ved brug af Ipad og andet elektronisk udstyr, for at kunne levendegøre fortidens bygningsværker på ruinterrænnet.
Gågaden, som strækker sig fra hjørnet ved Københavnsvej, giver med sin specielle belægning også udtryk for, at alle tilbydes en vis beskyttelse, når man færdes til fods.
På pladsen foran hovedindgangen til Ruinterrænet med Botanisk have (Saras-have), Gåsetårn og Borgcenter, er der mulighed for afslapning på de opstillede bænke.
Vordingborgs hovedgade – Algade, hvor alle gadelamperne er forsynet med guldkroner som en manifestering af Vordingborg som ”Den gamle Kongeby”, strækker sig helt til jernbane- og busstationen, fungerer som gågade det meste af strækningen.
Specielt i den første del af gaden findes en række specialforretninger.
Netop nu opleves juleudsmykningen der varsler den nært forestående højtid.
Skal vi ikke sammen aktivt deltage i den videre udvikling, hvor borgernes tidligere samlingssted medborgerhuset i Kirkeskoven kan få sin renæssance i løbet af det næste års tid.

 

Jørgen Nymark
Mølleparken 14
4760 Vordingborg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar