Frank Serop vil donere en hel masse værktøj, hvis borgere i Vordingborg vil etablere et sted, hvor borgerne kan samles for at reparere ting for hinanden - for eksempel i regi af Repair Café Danmark. Foto: Mille Holst

Vordingborg skal da have en café hvor borgere reparerer andre borgeres ting

Frank Serop så gerne at borgerne i Vordingborg samles om at etablere en café, hvor borgere reparerer ting og sager for andre borgere. Spørgsmålet er, om der er en, der vil stå i spidsen for et sådant foretagende.

Vordingborg Frank Serop har set i fjernsynet, at man andre steder i landet - især i Jylland - har etableret værksteder, hvor borgere kan komme og med hjælp fra andre borgere få repareret ting og sager, der er gået i stykker.
Det giver rigtig god mening samfundsmæssigt, synes han, da folk her både kan samles og sludre og samtidig reparere ting sammen for andre. 
- Ideen er god, og jeg tror, den vil få opbakning, siger Fransk Serop, der håber, at nogen vil lave et lignende tilbud i Vordingborg. I så fald vil han gerne stille en masse værktøj til rådighed. Værktøj fra dengang han stadig arbejdede og havde sit eget firma med 15 ansatte.
- Jeg vil donere værktøj, og det ved jeg også flere andre vil, siger han.
Frank Serop understreger, at reparationscaféen ikke skal være en forretning, men simpelthen et tiltag, der skal få os til at genbruge mere fremfor bare at smide ud.
- Desuden er der mange ældre, der mangler noget at beskæftige sig med, siger han og synes selv det kunne være fantastisk at hjælpe til på denne måde.

Hvem vil stå for det?
Frank Serop har været i kontakt med Repair Café Danmark, som han gerne så etablerede sig i Vordingborg, og de er positive overfor ideen. Det bekræfter  Stig Bomholt fra Repair Café Danmark overfor Sydsjællands Tidende. Men det kræver, at der er en eller flere lokale borgere, der vil stå for det.
- Jeg kan ikke stå for det, men jeg vil bakke op alt det, jeg kan, siger Frank Serop og håber, at nogen vil tage initiativet efter ham.
- Der skal skaffes et lokale, siger han og håber, at også det kan være noget nogen kan byde ind med. 
Andre steder i landet holder Repair Caféerne til på caféer, biblioteker, containere eller kommunale lokaler - men et hvilket som helst lokale kan i og for sig bruges.

Koordinerer i starten
Indtil der er fundet en lokal tovholder har Stig Bomholt, som startede den første Repair Café i Danmark, indvilget i at være kontaktperson.
- Det er vigtigt, at der er en koordinator, som står for det og samler folk; en der tager teten og uddeler opgaver, siger Stig Bomholt, der fra organisationens side sender en ”startpakke” med blandt andet 10.000 kroner af sted til en eventuel ny afdeling i Vordingborg. Pengene er tiltænkt indkøb af værktøj, symaskine med mere.
- Det er ikke meningen, jeg skal stå for det i længden, men jeg vil gerne hjælpe det igang, siger han og forklarer, at en Repair Café bare har åbent for eksempel tre til fire timer en eftermiddag om måneden.
- Der er noget socialt i det. Her er unge og gamle sammen om at hjælpe hinanden, fortæller Stig Bomholt og han slutter:
- Og fortvivl ikke, hvis der ikke kommer så mange de første fire gange. Det skal lige køres igang, siger han og pointerer i øvrigt, at en Repair Café er nonprofit og at man ikke reparerer på noget som en lokal håndværker normalt ville skulle reparere. Der fikses kun ting, som ellers var blevet smidt ud.

Vil du være med til at starte en Repair Café op i Vordingborg, kan du kontakte Stig Bomholt på info@repaircafedanmark.dk.

Frank Serop vil donere en hel masse værktøj, hvis borgere i Vordingborg vil etablere et sted, hvor borgerne kan samles for at reparere ting for hinanden - for eksempel i regi af Repair Café Danmark. Foto: Mille Holst

Der er allerede lavet et logo til en Repair Café i Vordingborg.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar